COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αφράτοι και λαχταριστοί πιπεροκεφτέδες


JTeam

30 Αυγούστου 2022

Αφράτοι και λαχταριστοί πιπεροκεφτέδες
https://www.misya.info
Οι πιπεροκεφτέδες ή τα κεφτεδάκια από πιπεριές πείτε τα όπως θέλετε, είναι πεντανόστιμα και αν σας αρέσουν οι πιπεριές θα τα λατρέψετε.

Η συνταγή είναι πρωτότυπη, με απλά υλικά, που όμως δένουν πολύ ωραία μεταξύ τους. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνετε σε μόνο μια μπουκιά…

Υλικά

1 πιπεριά

150 γρ μπαγιάτικο ψωμί

1 κρόκος

40 γρ τριμμένο πεκορίνο

1 σκελίδα σκόρδο

10 ντοματίνια

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Τριμμένη φρυγανιά (αν χρειάζεται)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Στη συνέχεια πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε σε κύβους.

Σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά (τα λαχανικά πρέπει να στεγνώνουν) ανακατεύονας συχνά, τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε ζεστό νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πιπεριές με τα ντοματίνια, τον κρόκο αβγού, το τυρί, το ψωμί που το έχουμε στραγγίξει, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας τριμμένη φρυγανιά μόνο αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό.

Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος καρυδιού. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο.

(Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι με περισσότερο λάδι, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα απαλά με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να ροδίσουν ομοιόμορφα.)

Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, δεν έχετε παρά να τα απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.