AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο πέστο πιπεριάς για να συνοδέψετε τα ζυμαρικά


JTeam

27 Αυγούστου 2022

Πεντανόστιμο πέστο πιπεριάς για να συνοδέψετε τα ζυμαρικά
https://blog.giallozafferano.it/
Κρεμώδες, βελούδινο και απαλό, είμαστε σίγουροι ότι θα σας κερδίσει από την πρώτη δοκιμή.

Δοκιμάστε το πέστο πιπεριάς σε κρύα ζυμαρικά και θα ενθουσιαστείτε. Μπορείτε να το ετοιμάσετε με ή χωρίς σκόρδο και μπορείτε επίσης να το καταψύξετε, για να το έχετε πάντα έτοιμο όταν το χρειαστείτε.

Υλικά

20 φύλλα βασιλικού ( μεγάλα και φρέσκα )

3 πιπεριές είτε ίδιες είτε ανάμεικτες

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μισή σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Αρχικά ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες τον φούρνο στους 200° για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν ψηθούν και κρυώσουν οι πιπεριές τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τους εσωτερικούς σπόρους και αφήνουμε τον πολτό στην άκρη.

Στη συνέχεια χτυπάμε με τη βοήθεια τις πιπεριές, τον πλυμένο βασιλικό, το κουκουνάρι, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το σκόρδο και το λάδι, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα. Και το πέστο είναι έτοιμο.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα ζυμαρικά ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε νόστιμη μπρουσκέτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το καταψύξετε, για να το έχετε πάντα έτοιμο.