COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες σαρδέλες γεμιστές και τηγανητές


JTeam

19 Αυγούστου 2022

Πεντανόστιμες σαρδέλες γεμιστές και τηγανητές
https://www.lacucinaitaliana.it
Τραγανές εξωτερικά και απίθανα ζουμερές στο εσωτερικό.

Κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις σαρδέλες. Τραγανή και ελαφριά η πρώτη δαγκωνιά, αρωματική, ευχάριστα λιπαρή και χυμώδης η σάρκα καθώς υποχωρεί η τηγανητή κρούστα.

Υλικά

600 γρ. σαρδέλες

1 μεγάλη πατάτα

25 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

25 γρ. φιστίκια με κέλυφος

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Φυστικέλαιο

Αλάτι

Εκτέλεση

Για τη συνταγή με γεμιστές και τηγανητές σαρδέλες, καθαρίζουμε πρώτα τις σαρδέλες: με ένα ψαλίδι κόβουμε κατά μήκος της κοιλιάς, τις ανοίγουμε και αφαιρούμε το κόκαλο, κρατώντας και το κεφάλι και την ουρά.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε την πατάτα, την τρίβουμε και την ανακατεύουμε με 30 γρ τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την πατάτα για περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η πατάτα τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αλατίζουμε.

Γεμίζουμε τις σαρδέλες με αυτό το μείγμα, πιέζοντάς το λίγο πρώτα ανάμεσα στα δάχτυλά σας και μετά μέσα στο ψαράκι, το οποίο στη συνέχεια θα ξανασυναρμολογηθεί. Περνάμε τις σαρδέλες σε χτυπημένα αυγά και τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό φυστικέλαιο (175 ° C) για 15 δευτερόλεπτα.

Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, γαρνίρουμε κατά βούληση με ψιλοκομμένα φιστίκια και λίγα φύλλα θυμάρι και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.