COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με σαλάμι και ρικότα


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2022

Πεντανόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με σαλάμι και ρικότα
https://www.lacucinaitaliana.it
Αν αγαπάτε τη μελιτζάνα πρέπει να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές, που θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας.

Με τη γέμιση όλα παίρνουν περισσότερη γεύση και οι μελιτζάνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Γι αυτό και η σημερινή συνταγή θα σας καταπλήξει με το γευστικό της αποτέλεσμα.

Υλικά

2 μελιτζάνες

500 γρ. ώριμες ντομάτες

80 γρ. σκληρή ρικότα

2 σκελίδες σκόρδο

Βασιλικό

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα. Τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Ύστερα κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι αφήνοντας λίγο στις άκρες.

Ψήνετε τα λουκάνικα σε ένα τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και της σάρκα μελιτζάνας. Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Τέλος, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη μισή θρυμματισμένη ρικότα. Αλατοπιπερώνουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι η σκληρή ρικότα είναι ήδη αρκετά αλμυρή.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με αυτή τη γέμιση, θρυμματίζουμε πάνω από την υπόλοιπη ρικότα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και ρίγανη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.