COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με λιγκουίνι και μοτσαρέλα


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2022

Μελιτζάνες γεμιστές με λιγκουίνι και μοτσαρέλα
https://www.soniaperonaci.it
Αυτό το λαχανικό βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης μας. Και θα σας εξηγήσουμε το γιατί: οι μελιτζάνες είναι ευέλικτες, νόστιμες, ελαφριές και ικανές να καταπλήξουν. Ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, ταιριάζουν τέλεια στις μεσογειακές γεύσεις που ξέρουν πώς να εξυψώνουν τη γεύση τους. Ιδού λοιπόν η σημερινή πρόταση: μελιτζάνες γεμιστές με λιγκουίνι και μοτσαρέλα.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το άρωμα που θα απελευθερωθεί από τον φούρνο θα είναι ακαταμάχητο, αλλά όχι τόσο όσο η γεύση. Το τυρί και η γεύση όλων των υλικών ανακατεμένα θα σας πείσουν ότι βρίσκεστε στον Παράδεισο. Ένας ιδιαίτερος παράδεισος, αυτός που προτιμάμε: ο παράδεισος των καλοφαγάδων.

Υλικά

2 μελιτζάνες 500 γρ. η καθεμία

280 γρ. λιγκουίνι

300 γρ. μοτσαρέλα

80 γρ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φιλέτα γαύρου σε λάδι

40 γρ. κάπαρη τουρσί

10 φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, κρατώντας το κοτσάνι. Με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρούμε τη σάρκα αφήνοντας ένα περίγραμμα 1 εκ. και αδειάζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους και την κρατάμε στην άκρη.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 185 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπολ ώστε να βγάλει το γάλα της. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε τις αντζούγιες και τις σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τη σάρκα μελιτζάνας και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Όταν πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε την κάπαρη και τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, αλατίζουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε τη σάλτσα.

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και βάζουμε στον πάτο τη μισή ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, ύστερα μοιράζουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε λίγη σάλτσα και την υπόλοιπη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα πάνω από καθεμία μελιτζάνα.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε, βάζοντας ένα-δυο φύλλα φρέσκου βασιλικού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.