Το αποτέλεσμα της σημερινής συνταγής είναι ένα πιάτο που θα λατρέψετε. Ετοιμάστε το και θα κατακτήσετε τους πάντες.
Υλικά
Για το ρύζι
320 γρ. ρύζι
50 ml λευκό κρασί
1,5 l ζωμός λαχανικών
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για την κρέμα πατάτας
500 γρ. πατάτες
150 ml ελαιόλαδο
½ κόκκινο τσίλι
¼ σκόρδο
2 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι
Για τις σουπιές
300 γρ. καθαρισμένες σουπιές
Ελαιόλαδο
1 θυμάρι
Τριμμένο ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση, το τσίλι και το θυμάρι. Μόλις ροδίσει το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να αρωματιστεί.
Για την κρέμα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε το αρωματισμένο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα, βοηθώντας επίσης με λίγο ζωμό λαχανικών να γίνει πιο ρευστός. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται και μετά βάζουμε 250 γρ. σε ένα μπουκάλι με στόμιο, ενώ κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη.
Για τις σουπιές
Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για το ρύζι
Σοτάρουμε το ρύζι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και τις σουπιές και μετά συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό και μαγειρεύουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν το ρύζι είναι al dente, προσθέτουμε την κρέμα πατάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδες. Εάν το ρύζι είναι πολύ στεγνό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό για να γίνει πιο ρευστό.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.