Αποτελούν συμπύκνωμα θρεπτικών συστατικών και η προετοιμασία τους είναι πολύ γρήγορη. Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε τη σημερινή vegan συνταγή, η οποία ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, για να έχουμε πάντα ένα θρεπτικό σνακ στο ψυγείο.
Υλικά
150 γρ. χουρμάδες (περίπου 6/7)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κάσιους
50 γρ. κάσιους
50 γρ. νιφάδες βρώμης
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα. Πλάθουμε με τα χέρια μας τις μπάλες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.
TIP : Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να θρυμματίσετε τα κάσιους με ένα γουδί, να κόψετε τους χουρμάδες και να αντικαταστήσετε τις νιφάδες με μισό αλεύρι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.