Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με κιμά, έτοιμη σε λιγότερο από μία ώρα, ιδανική για ένα οικογενειακό ή φιλικό γεύμα.
Μπορείτε να τη συνοδέψετε με πουρέ και λαχανικά και έτσι θα λύσετε ένα καθημερινό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
4 αυγά
50 ml χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βούτυρο
Για να ετοιμάσουμε τον κιμά, τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το Έμενταλ και ανακατεύετε. Ύστερα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε επίσης τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με τα χέρια μας, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά περίπου. Στο τέλος του ψησίματος, βγάζουμε την κιμαδόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να καθίσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.