COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολη μπεσαμέλ χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο


JTeam

15 Νοεμβρίου 2022

 Πανεύκολη μπεσαμέλ χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο
https://www.dietdoctor.com/recipes
Σήμερα θα ετοιμάσουμε μια ελαφριά εναλλακτική της μπεσαμέλ, χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την κλασσική εκδοχή.

Για να ετοιμάσετε τη μπεσαμέλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό αρωματισμένο με αρωματικά βότανα, όπως άγριο μάραθο ή δεντρολίβανο ή να προσθέσετε κάποιο μπαχαρικό, όπως σαφράν ή κουρκουμάς.

Σε αυτή τη συνταγή για να δημιουργήσουμε την πηχτή βάση της μπεσαμέλ, χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, το οποίο αντικαθιστά το βούτυρο. Ας δούμε μαζί τα λίγα και απλά βήματα που χρειάζεστε για να την ετοιμάσετε.

Υλικά

350 ml νερό (σκέτο ή αρωματισμένο με βότανα ή μπαχαρικά )

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (περίπου 30 γρ. )

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ( περίπου 30 ml )

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι σε μια κατσαρόλα χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα (το ρου ). Ύστερα ανάβουμε τη φωτιά για δυο λεπτά και όταν τη σβήσουμε, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.

Ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όσο πιο πηχτή τη θέλετε, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να τη μαγειρέψετε.

Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη μπεσαμέλ με βάση το νερό.

Συμβουλές

Μπορείτε να αρωματίσετε τη μπεσαμέλ με αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά.

Ο βαθμός πυκνότητας εξαρτάται πολύ από τη συνταγή στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η μπεσαμέλ. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για λαζάνια και ζυμαρικά φούρνου τότε αφήσετε αρκετά ρευστή, ενώ καλύτερα να πήξει περισσότερο για άλλα είδη συνταγών, όπως λαχανικά au gratin.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.