COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμα και κρεμώδη ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα


JTeam

24 Νοεμβρίου 2022

Νόστιμα και κρεμώδη ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα
unsplash
Τα σημερινά ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα είναι ένα ακαταμάχητο πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε σε ειδικές περιστάσεις αλλά και σε ένα καθημερινό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Αυτό το πιάτο είναι πολύ εύκολο να γίνει. Απλά μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε την κολοκύθα και τη ψημένη φέτα.

Τα ζυμαρικά με κολοκύθα και φέτα δεν περιέχουν κρέας ή ψάρι, οπότε μπορούμε να τα σερβίρουμε σε οποιοδήποτε μενού. Η συμβουλή μας είναι να τα δοκιμάσετε ζεστά και αχνιστά, όταν η σάλτσα είναι ακόμα κρεμώδη.

Μια ωραία ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε τη σάλτσα σε αφθονία για να την απλώσετε και σε κρουτόν και να τη σερβίρετε ως ορεκτικό.

Συμβουλή

Αν αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλα τυριά με πιο συμπαγή υφή, συνιστούμε να τα κόψετε σε κύβους και να τα ανακατέψετε όλα με μίξερ ή μπλέντερ χειρός, αν δυσκολεύσετε με ένα πιρούνι.

Επίσης για να αρωματίσετς περισσότερο το φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο ή κρεμμύδι στην κολοκύθα πριν την ψήσετε, η επιλογή είναι δική σας. Αν θέλετε το κάνετε ακόμα πιο χρωματιστό, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα μερικά ντοματίνια ή μανιτάρια.

Τέλος τα ζυμαρικά κολοκύθας είναι εξαιρετικά όταν είναι φρέσκα, αλλά αν μας περισσέψουν μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, για μια μέρα το πολύ.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

500 γρ. κολοκύθα

200 γρ. φέτα

Δενδρολίβανο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους προσπαθώντας να τους κάνουμε ομοιόμορφο μέγεθος. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κολοκύθα σε ένα ταψί και προσθέτουμε λάδι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τη φέτα στο κέντρο πάνω στην κολοκύθα και συμπληρώνουμε με μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου. Στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά.

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και πολτοποιούμε την κολοκύθα με τη φέτα με ένα πιρούνι, ώστε να πάρουμε μια κρέμα που θα είναι η σάλτσα για τα ζυμαρικά μας.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί με την κολοκύθα μαζί με μια κουτάλα από το νερό του ψησίματος. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.