COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας με τυρί σε σάλτσα ντομάτας και φακές


JTeam

28 Νοεμβρίου 2022

Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας με τυρί σε σάλτσα ντομάτας και φακές
https://www.contemporaneofood.com
Η γλύκα από τη μελιτζάνα και η σπιρτάδα της μοτσαρέλας με το λεμόνι και το θυμάρι κάνουν τη διαφορά.

Φανταστικό πιάτο με ρολάκια μελιτζάνας τυλιγμένα γύρω από το τυρί. Η σάλτσα ντομάτας απογειώνει τη νοστιμιά. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε.

Υλικά

130 γρ φακές

2 μελιτζάνες

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

250 ml σάλτσα ντομάτας

2 μπάλες μοτσαρέλα

6 φύλλα δάφνης

1/2 λεμόνι για ξύσμα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκο ​​βασιλικός

Φρέσκο ​​θυμάρι

Πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε άφθονο νερό να βράσει μαζί με τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε τις φακές, τι οποίες μαγειρεύουμε, προσέχοντας να μη γίνουν πολύ μαλακές. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα τη μοτσαρέλα σε μεγάλους κύβους και προσθέτουμε το θυμάρι και τον φρέσκο ​​βασιλικό, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Στο μεταξύ, πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι γυρίζοντάς τις μία φορά.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και ρίχνουμε τις μαγειρεμένες φακές, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας, όλα τα μπαχαρικά στις ποσότητες κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά, βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Και ετοιμάζουμε τα ρολά μελιτζάνας τυλίγοντας τους κύβους της μοτσαρέλας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη σάλτσα με τις φακές. Τελειώνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​βασιλικό και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.