COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με αφρώδες κρασί, δεντρολίβανο και λεμόνι: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2022

Ριζότο με αφρώδες κρασί, δεντρολίβανο και λεμόνι: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πιάτο
unsplash
Γιατί να μην προσφέρετε ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο ριζότο τα Χριστούγεννα;

Ριζότο. Εμβληματικό πιάτο, μαντέψτε ποιας κουζίνας. Της Ιταλικής φυσικά. Τα βασικά υλικά είναι η παρμεζάνα και το βούτυρο. Από εκεί και πέρα τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πάρα πολλά. Λαχανικά, θαλασσινά, κρέας, μπαχαρικά και πολλά ακόμα.

Έτσι λοιπόν και εμείς αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη και σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα πενταντόνιστμο ριζότο με αφρώδες κρασί για να τους δώσουμε μια πιο γιορτινή νότα.

Υλικά

320 γρ. ρύζι για ριζότο

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

60 γρ. βούτυρο

Δενδρολίβανο

Λεμόνι

Αλεύρι

Αφρώδες κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε… προσθέτουμε 1/2 ποτήρι αφρώδες κρασί. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το ρύζι για 15-17 λεπτά, προσθέτοντας κάθε λίγο μια κουτάλα ελαφρώς αλατισμένο βραστό νερό και ανακατεύοντας.

Ύστερα σβήνουμε το ρύζι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 δευτερόλεπτα και μετά το ανακατεύουμε με 1/2 ποτήρι αφρώδες κρασί, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Πλένουμε καλά 4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 30-40 δευτερόλεπτα. Τέλος μοιράζουμε το ριζότο στα πιάτα, γαρνίρουμε με το τηγανισμένο δεντρολίβανο, λίγο ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.