COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ρεβιθόπιτα: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται στη στιγμή


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2022

Ρεβιθόπιτα: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται στη στιγμή
https://www.soniaperonaci.it
Έχετε ποτέ δοκιμάσει ρεβιθόπιτα; Με αυτή τη συνταγή είναι σίγουρο πως η μέχρι τώρα σχέση σας με τα ρεβίθια θα αλλάξει μια για πάντα. Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν.

Η ρεβιθόπιτα έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, όταν τα όσπρια ήταν πραγματικά πολύτιμος πόρος διατροφής. Άλλωστε τα υλικά αυτής της χρυσαφένιας ζύμης είναι ελάχιστα: αλεύρι ρεβιθιού, νερό και πολύ ελαιόλαδο. Θα σας αφήσουμε τη συνταγή και στοιχηματίζω ότι δεν θα δυσκολευτούμε να σας πείσουμε να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι ρεβιθιού

50 ml ελαιόλαδο + όσο χρειάζεται για άλειμμα

1 λίτρο νερό

10 γρ. αλάτι

Πιπέρι όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Διαλύουμε το αλεύρι ρεβιθιού σε 1 λίτρο κρύο νερό, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και στη συνέχεια ομογενοποιούμε τα πάντα με ένα μίξερ για να μην μείνουν σβώλοι. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ετοιμάζουμε δύο ταψιά ραντίζοντάς τα με μπόλικο λάδι. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τυχόν αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια (Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τον αφρό: θα είναι πολύ απλό) και μετά τη μεταφέρουμε στα δυο ταψιά, χωρίζοντάς την σε ίσα μέρη. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Βγάζουμε τα ταψιά από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Καλή απόλαυση.

Jenny.Gr

ΥΓ. Η ρεβιθόπιτα πρέπει να τρώγεται αμέσως μόλις παρασκευαστεί. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μια μέρα και να τη ξαναβάλετε στον φούρνο για να τη ζεστάνετε. Δεν συνιστάται η κατάψυξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.