COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για αλμυρά χριστουγεννιάτικα μπισκότα


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2022

Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για αλμυρά χριστουγεννιάτικα μπισκότα
www.csabadallazorza.com
Νόστιμα και πρωτότυπα, αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για να φέρουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο τραπέζι.

Τα αλμυρά χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε στο σπίτι και είναι τέλεια για όταν έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να φέρουμε κάτι ωραίο και πρωτότυπο στο τραπέζι. Μπορούν να γαρνιριστούν με πολλούς τρόπους και να συνοδευτούν με κρέμες επάλειψης, λαχανικά, τυριά, αλλαντικά ή ότι άλλο μας αρέσει περισσότερο.

Ανάμεσα σε όλες τις συνταγές μπισκότων που πρέπει να δοκιμάσετε, αυτή είναι σίγουρα από τις πιο πρωτότυπες και νόστιμες. Τα αλμυρά μπισκότα παρασκευάζονται με ζύμη που έχει βάση τα αυγά, το σπορέλαιο, το νερό, το αλάτι, το αλεύρι και τη μαγιά για αλμυρές πίτες. Αρχικά ζυμώνετε σε ένα μπολ, μετά ανοίγετε τη ζύμη με έναν πλάστη και στη συνέχεια φτιάχνετε διάφορα σχέδια χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ.

Πώς να σερβίρετε τα αλμυρά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια πιατέλα μαζί με τυριά και σαλάμι ή να τα συνοδεύσετε σκέτα μαζί με ένα ένα ποτήρι κρασί. Επίσης αν τα σερβίρετε όταν είναι ακόμα λίγο ζεστά θα είναι ακόμα πιο νόστιμα. Σε κάθε περίπτωση είναι και εξαιρετικά σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε μπορούν να γίνουν και από πριν, για να οργανωθείτε καλύτερα. Ας τα ετοιμάσουμε μαζί.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

Για τη ζύμη

3 αυγά

420 γρ αλεύρι 00

120 γρ σπορέλαιο

80 γρ νερό

1 κουτ αλάτι

8 γρ μαγιά για αλμυρές πίτες

Για διακόσμηση

Γλυκιά πάπρικα

Κουρκουμά

Ξερό δεντρολίβανο

Καυτερή πιπεριά σε σκόνη για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά με το σπορέλαιο, το νερό, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν η ζύμη είναι ομοιογενής, τη βάζουμε στην επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε με το χέρι με τη βοήθεια μιας χούφτας αλεύρι. Τελικά θα πρέπει να έχουμε μια λεία, μη κολλώδη υφή. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να πάρει πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά. Ύστερα παίρνουμε ένα κουπάτ και φτιάχνουμε το σχέδιο που μας αρέσει.

Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με πάπρικα, δεντρολίβανο, λίγη καυτερή πιπεριά και κουρκουμά. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.