COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό και λαχταριστό αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2022

Ζουμερό και λαχταριστό αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί
blog.giallozafferano.it
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πλούσιο και μεστό πιάτο: Αγριογούρουνο σε κόκκινο κρασί

Αν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ κρέας αγριογούρουνου , καλό είναι να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του πριν μπείτε στην κουζίνα, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γεύση και την υφή του.

Το κρέας αγριογούρουνου είναι αναμφισβήτητα πιο άπαχο από το χοιρινό και αυτό, αν και αφενός είναι πλεονέκτημα από πλευράς θερμίδων, αφετέρου το κάνει πιο στεγνό, επομένως δεν είναι πολύ κατάλληλο για σύντομο μαγείρεμα και μπάρμπεκιου.

Όντας πολύ ινώδες, το κρέας αγριογούρουνου είναι κατάλληλο για μαγειρευτά με σάλτσες και εάν το μαγειρέψετε αρκετή ώρα μαλακώνει και γίνεται πραγματικά ζουμερό.

Για να μαλακώσετε το κρέας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να το μαρινάρετε πριν το μαγείρεμα, χρησιμοποιώντας ένα όξινο στοιχείο όπως κρασί ή ξύδι. Όπως καταλαβαίνετε, το αγριογούρουνο χρειάζεται λίγη προσοχή πριν ετοιμαστεί, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι η γεύση του θα σας αποζημιώσει.

Ας δούμε λοιπόν μαζί πώς να ετοιμάσουμε αγριογούρουνο σε κρασί.

Jenny.Gr

Υλικά

800 γρ αγριογούρουνο (μπούτι )

150 ml μηλόξυδο

1 κρεμμύδι

100 γραμμάρια αλεύρι από σιμιγδάλι σκληρού σίτου

700 ml κόκκινο κρασί

Φρέσκο ​​τσίλι

Λίγα φύλλα δάφνης

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και τις βάζουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2-3 ώρες, αλλά κατά προτίμηση για ένα ολόκληρο βράδυ, βυθίζοντάς τις εντελώς σε κρύο νερό και ξύδι. Το επόμενο πρωί στραγγίζουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά ταμπονάροντας σε απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε ένα κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια περνάμε τις μπουκιές αγριογούρουνου στο αλεύρι. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε ξανά το ψημένο κρέας, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και καλύπτουμε εντελώς με το κόκκινο κρασί.

Ύστερα προσθέτουμε ολόκληρο φρέσκο ​​ τσίλι και μερικά φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύυουμε για περίπου 2 ώρες (σε κάθε περίπτωση όχι λιγότερο από 90 λεπτά) με τη φωτιά στο ελάχιστο, γυρνώντας το κρέας κατά διαστήματα.

Αφαιρούμε το καπάκι, αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για λίγα λεπτά, συμπληρώνουμε με μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη, το στιφάδο σας αγριογούρουνο σε κρασί είναι έτοιμο να το δοκιμάσετε.

Συμβουλές

Αν θέλετε, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη μαρινάδα με μυρωδικά της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε το στιφάδο με πατάτες και τις προσθέσετε περίπου 40 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.