COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Απολαυστικό κάρυ με κολοκύθα και ρεβίθια


JTeam

3 Ιανουαρίου 2023

Απολαυστικό κάρυ με κολοκύθα και ρεβίθια
www.mammachechef.it
Η κολοκύθα και τα ρεβίθια παντρεύονται σε ένα απολαυστικό κάρυ.

Το κάρυ με κολοκύθα και ρεβίθια είναι ένα ινδικό πιάτο με έντονη και πικάντικη γεύση. Ολοκληρωμένο από διατροφικής άποψης, είναι ένα πιάτο που θα δώσει αρώματα στο τραπέζι σας και γεύσεις της Ανατολής. Ονομάζεται επίσης Dahl και συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι, ψωμί naan ή πίτα .

Για να ετοιμάσουμε το κάρυ κολοκύθας με ρεβίθια, όπως απαιτεί η παραδοσιακή συνταγή, χρησιμοποιήσαμε κονσέρβα γάλα καρύδας. Αυτό το γάλα έχει περιεκτικότητα σε καρύδα 60% και είναι πολύ λιπαρό και κρεμώδες. Όσο για τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε στο κάρυ, μπορείτε να αλλάξετε τη δοσολογία ανάλογα με τα γούστα σας, να προσθέσετε κάρδαμο και κόλιανδρο και, αν θέλετε, μια σκελίδα σκόρδο.

Επομένως , το κάρυ δεν είναι ένα μπαχαρικό, αλλά ένα πιάτο που παρασκευάζεται με ένα μείγμα μπαχαρικών. Το κάρυ που βρίσκουμε συνήθως στην αγορά είναι ένα μείγμα μπαχαρικών με βάση τον κουρκουμά, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο. Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται και αναφέρεται στο μείγμα μπαχαρικών είναι το μασάλα. Το Garam Masala είναι ένα από τα πιο γνωστά μείγματα. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή πιάτων κρέατος και λαχανικών.

Jenny.Gr
www.mammachechef.it

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (ή ένα μικρό κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ)

1 πρέζα κύμινο

1 πρέζα τσίλι

Ελαιόλαδο για γεύση

1/2 κόκκινο κρεμμύδι

500 γρ κολοκύθα

300 γρ νερό

150 γρ. κουτάκι γάλα καρύδας με 60% λιπαρά

230 γρ ρεβίθια σε κονσέρβα (90 γρ. αποξηραμένα)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) και τα φρυγανίζουμε για ένα λεπτό. Ύστερα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέστε την κολοκύθα σε κύβους και τη μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 200 ml από το νερό που έχουμε βράσει και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε και το γάλα καρύδας συνεχίζοντας το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά (Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.)

Τέλος προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Όταν η κολοκύθα είναι πολύ μαλακή, το κάρυ είναι έτοιμο. Σερβίρετε σε μπολ με ρύζι μπασμάτι ή ψωμί naan.

Συμβουλή

Εάν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ρεβίθια, μουλιάστε τα το προηγούμενο βράδυ με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα ψήνουμε σε άφθονο νερό (πρέπει να μαλακώσουν).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.