Το ριζότο είναι ένα από τα διασημότερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Δεν χρειάζεται πάνω από 25 λεπτά μαγείρεμα και με ελάχιστα υλικά γίνεται απόλυτο έδεσμα.
Υλικά
500 γρ. καρότα
350 γρ. ρύζι για ριζότο
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
Σπόροι κόλιανδρου
Κύμινο
Κουρκουμάς σε σκόνη
Φρέσκο κόλιανδρο
Ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 15 γραμμάρια βούτυρο, 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κόλιανδρου, 2 σπόρους κύμινου και 2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, τα σκεπάζουμε με νερό (περίπου 500 ml), αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά- πρέπει να είναι πολύ μαλακά. Τέλος τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε τα με το μισό από υγρό μαγειρέματος για να πάρουμε μια κρέμα.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το ρύζι σε ένα τηγάνι με λάδι, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ζεστό ζωμό και ξεκινάμε το μαγείρεμα προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τη μισή κρέμα καρότου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8 λεπτά. Ανακατεύουμε με την υπόλοιπη κρέμα καρότου και 150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί. Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα και συμπληρώνουμε με φύλλα κόλιανδρου και κρέμα καρότου.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.