COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Vegan cacio e pepe: Μία από τις ωραιότερες μακαρονάδες που έχει βγει από τις κατσαρόλες μας


JTeam

8 Ιανουαρίου 2023

Vegan cacio e pepe: Μία από τις ωραιότερες μακαρονάδες που έχει βγει από τις κατσαρόλες μας
Foto: Riccardo Lettieri
Μία cacio e pepe τόσο λαχταριστή που σας περιμένει να τη φτιάξετε.

Η σημερινή μακαρονάδα είναι εμπνευσμένη από τη cacio e pepe, αλλά αντί για πεκορίνο υπάρχει κρέμα κάσιους. Και πιστέψτε μας είναι τόσο κρεμώδης, αλμυρή και πιπεράτη όσο και η κανονική cacio e pepe. Μια από τις πιο γευστικές μακαρονάδες που έχουν βγει από τις κατσαρόλες μας και σας περιμένει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

380 γρ. ζυμαρικά

70 γρ. κάσιους

70 γρ. διατροφική μαγιά

Κόκκοι μαύρου πιπεριού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό για 12 ώρες. Όταν περάσει ο χρόνος τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τη διατροφική μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριού και τους σοτάρουμε. Στη συνέχεια τους χτυπάμε σε ένα γουδί. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με την κρέμα κάσιους και λίγο από το νερό μαγειρέματός τους. Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε μαζί με το τριμμένο πιπέρι και λίγο λάδι.

Καλή απόλαυση.