COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα Caprese γεμάτη με αρώματα της Μεσογείου


JTeam

10 Ιανουαρίου 2023

Εύκολη και γρήγορη τάρτα Caprese γεμάτη με αρώματα της Μεσογείου
www.soniaperonaci.it
Τι θα φάμε σήμερα; Ντομάτα και μοτσαρέλα.

Caprese λέμε τη θρυλική ιταλική σαλάτα που αποτελείται από ντομάτες, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Ε αυτή τη σαλάτα την τοποθετήσαμε σε μια βάση τάρτας και φτιάξαμε μια υπέροχη τάρτα caprese. Εύκολη και γρήγορη γεμάτη με αρώματα της Μεσογείου, που δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην φτιάξεις.

Υλικά

Για τη ζύμη

270 γρ. αλεύρι

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο

120 γρ. βούτυρο

30 γρ. βασιλικό

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Πιπέρι για γεύση

Για τη γέμιση

3 μοτσαρέλες των 125 γρ. η κάθε μια

3 ντομάτες (περίπου 350 γρ.)

10 φύλλα βασιλικού

Ελαιόλαδο

Αποξηραμένη ρίγανη για γεύση

Αλάτι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Σε ένα πολυμίξερ με λεπίδες ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με τα φύλλα βασιλικού μέχρι να δούμε ότι το μείγμα γίνεται πράσινο. Και τότε βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.

Ύστερα ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο το αλεύρι μαζί με το βούτυρο σε κύβους, για 20 δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε το μείγμα του τυριού και χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αποσπάται από τα πλάγια και να γίνει συμπαγές.

Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια και το δουλεύουμε να γίνει ομοιόμορφο, σχηματίζουμε μια μπάλα, το ισιώνουμε και το απλώνουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας να σχηματιστεί μια στρώση πάχους περίπου 1 εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα και την αλείφουμε με βούτυρο. Ανοίγουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα, αφαιρώντας την περίσσεια ζύμης στις άκρες με ένα μικρό μαχαίρι. Ύστερα τρυπάμε τον πάτο με τα δόντια ενός πιρουνιού και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, ανοίγουμε τον φούρνο σας στους 180°C.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στο μεταξύ, πλαίνουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε τις σε φέτες πάχους 1 cm, στραγγίστε τις μοτσαρέλες και τις κόβουμε ίδιο πάχος με τις ντομάτες. Ύστερα καλύπτουμε την τάρτα εναλλάσσοντας τις ντομάτες, τα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα, τακτοποιώντας τα σε ακτινωτό σχέδιο μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Μόλις τελειώσουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι στη γεύση, πασπαλίζουμε με αποξηραμένη ρίγανη και λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.