COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κόκκινα ζυμαρικά με σκόρδο, λάδι και τσίλι


JTeam

13 Ιανουαρίου 2023

Κόκκινα ζυμαρικά με σκόρδο, λάδι και τσίλι
www.lacucinaitaliana.it
Η πιο μυρωδάτη μακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει.

Αυτή η συνταγή είναι μια εκδοχή των ζυμαρικών «aglio e olio», που είναι γνωστά και ως «ζυμαρικά του μεσονυκτίου», γιατί ετοιμάζονται πολύ γρήγορα και με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: σκόρδο, κόκκινη πιπεριά, ελαιόλαδο και σπαγγέτι.

Η σημερινή συνταγή χρειάζεται λίγο περισσίτερο χρόνο γιατί πρέπει πρώτα να πάρουμε τον χυμό από τα παντζάρια. Αλλά αυτά είναι που δίνουν στο πιάτο μια διαφορετική πινελιά.

Υλικά

800 γρ. παντζάρια

350 γρ σπαγγέτι

1 σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκο ​​τσίλι

1 κεσεδάκια γιαούρτι

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα παντζάρια σε 1,5 λίτρο νερό και μετά φιλτράρουμε τον χυμό. Σε μια κατσαρόλα σοτάρομε για λίγα τη σκελίδα σκόρδο σε φέτες και 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι κομμένη σε φέτες με 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα χοντρό αλάτι και τα σοτάρουμε για λίγο σαν το ριζότο. Ύστερα αρχίζουμε να ρίχνουμε ζεστό νερό, μετά προσθέτουμε λίγο χυμό παντζαριού και συνεχίζουμε εναλλάξ τα δύο υγρά μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 κουταλιές γιαούρτι, αλάτι και λάδι.

Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο και συμπληρώνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού, τις φέτες σκόρδου, το τσίλι και τα φύλλα μαϊντανού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.