COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαζάνια με θαλασσινά: Μία πρωτότυπη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες


JTeam

21 Ιανουαρίου 2023

Λαζάνια με θαλασσινά: Μία πρωτότυπη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες
www.fattoincasadabenedetta.it
Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά, η μπεσαμέλ και τα ζυμαρικά, αυτό το πιάτο θα το ερωτευτείτε.

Τα λαζάνια με θαλασσινά είναι ένα πρωτότυπο και νόστιμο πρώτο πιάτο ιδανικό για ειδικές περιστάσεις. Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε με τα ψάρια που προτιμάμε: εμείς χρησιμοποιήσαμε σολομό, λαβράκι, γαρίδες και κέφαλο.

Για να τα ετοιμάσουμε αρκεί να ψήσουμε το ψάρι σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και σκόρδο, να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ και μετά να εναλλάξουμε τις στρώσεις των υλικών σε ένα ταψί.

Αν προτιμάτε μπορείτε να προσθέσετε λίγη σάλτσα ντομάτας στη συνταγή ή να ετοιμάσετε τη σάλτσα θαλασσινών και να τη χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε τα ζυμαρικά, μαζί με τη μπεσαμέλ.

Τελευταία συμβουλή: Αν τα ψήσετε τα τελευταία λεπτά σε λειτουργία γκριλ, θα σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα που θα το κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητο!

Αν δεν καταναλώσουμε όλα τα λαζάνια μπορούμε να τα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο. Θα διατηρηθούν για μια ή δύο μέρες. Μπορούν επίσης να προετοιμαστούν εκ των προτέρων και να καταψυχθούν, έτσι το πιάτο μας θα γίνει επίσης μια πρακτική επιλογή για όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε ή δεν έχουμε χρόνο. Το σημαντικό είναι πως αν επιλέξουμε αυτή την επιλογή πρέπει όλα τα ψάρια να είναι φρέσκα και όχι κατεψυγμένα.

Ας ετοιμάσουμε τα λαζάνια με ψάρια και θα δείτε πως κατακτήσουν τους πάντες.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

200 γρ. λαζάνια

Τυρί τριμμένο

Για τη σάλτσα ψαριού

150 γρ. φιλέτα σολομού

150 γρ. γαρίδες

150 γρ. λαβράκι

100 γρ. φιλέτα κέφαλου

2 σκελίδες σκόρδο

50 ml λευκό κρασί

Mαϊντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη μπεσαμέλ

500 ml γάλα

60 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τον σολομό, τις γαρίδες με το κέλυφος, τον κέφαλο και το λαβράκι σε ίσα κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ξεφλουδισμένο σκόρδο και μετά ψήνουμε όλα τα ψάρια σε κομμάτια. Σβήνουμε με κρασί, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλεύρι και, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ξανά καλά.

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ στον πάτο ενός ταψιού στρώνουμε από πάνω μια πρώτη στρώση λαζάνια και προσθέτουμε μέρος του ψαριού. Καλύπτουμε με περισσότερη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελειώνουμε με μπόλικη μπεσαμέλ και τυρί. Ψήνουμε τα λαζάνια ψαριού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά. Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.