Το τέμπε είναι ένα παραδοσιακό ινδονησιακό φαγητό που παρασκευάζεται από ζυμωμένα φασόλια σόγιας, τα οποία συμπιέζονται σε ένα συμπαγές μείγμα, που θυμίζει κέικ.
Το τέμπε είναι πολύ θρεπτικό είναι και νόστιμο, με έντονη γήινη γεύση και αρώματα μεταξύ ξηρών καρπών και μανιταριού. Μπορεί να αντικαταστήσει το κρέας σε χορτοφαγικές διατροφές και μπορεί να μεταμορφωθεί σε κιμά, φιλετάκια ή ακόμη και μπέικον.
Υλικά
2 κομμάτια τέμπε
1 πράσο
4 καρότα
βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Μείγμα βοτάνων
Εκτέλεση
Κόβουμε το τέμπε σε φέτες και το μαρινάρουμε σε ένα μπολ με μπόλικο βαλσάμικο και αρωματικά βότανα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στο μεταξύ πλένουμε τα καρότα και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πλένουμε το πράσο και το ψιλοκόβουμε. Ύστερα το προσθέτουμε στα καρότα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το τέμπε μαζί με το ξύδι από τη μαρινάδα και τα αρωματικά βότανα. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.