Τα ζυμαρικά με τόνο είναι συχνά η λύση της τελευταίας στιγμής, δεδομένου ότι χρειάζονται λίγα και απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια.
Υλικά
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
360 γρ. σπαγγέτι
350 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό για γεύση
Αλάτι για γεύση
Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει. Όταν γίνει διάφανο, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τον στραγγισμένο τόνο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Πριν σβήσυομε τη φωτιά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίς της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, συμπληρώνοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.