Τα σημερινά κεφτεδάκια είναι υπέροχα, λαχταριστά, κανείς δεν θα καταλάβει ότι το βασικό συστατικό τους είναι τα φασόλια.
300 γρ κόκκινα φασόλια βρασμένα
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
60 γρ ασπράδι αυγού
50 γρ αμύγδαλα και φουντούκια
Ανάμεικτα αρωματικά βότανα (φρέσκο κρεμμύδι, βασιλικός, θυμάρι, μέντα)
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Φυστικέλαιο
Αλάτι
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φασόλια μαζί με τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα, 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις πάρουμε μια κρέμα, προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 80-100 γρ τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, ανακατεύουμε και μετά αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό φυστικέλαιο για λίγα δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πλακέ, όπως τα μπισκότα, μπορούμε να τα ψήσουμε στο τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο, ροδίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.