COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

6 tips για πεντανόστιμες σούπες


JTeam

27 Ιανουαρίου 2023

6 tips για πεντανόστιμες σούπες
unsplash
Όλες οι παραλλαγές συνταγών σούπας έχουν πρακτικά τα ίδια βασικά συστατικά, αλλά υπάρχουν μερικά μυστικά για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα.

Όπως γνωρίζετε, η σούπα μπορεί να είναι γενικά ένα απλό πιάτο που μπορεί να περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Εάν παρασκευαστεί με κατάλληλα συστατικά, όπως άπαχο κρέας ή λαχανικά, μπορεί ακόμη και να συσχετιστεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την αύξηση της υγείας της καρδιάς. Επίσης ο ζωμός σε συνδυασμό με τα απλά υλικά μπορούν να τη μετατρέψουν σε ένα χορταστικό γεύμα.

Εάν όμως ενδιαφέρεστε να μεταφέρετε τις σούπες σας στο επόμενο επίπεδο, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε τη σούπα να έχει εκπληκτική γεύση.

6 tips για το πώς να κάνετε τη σούπα να έχει υπέροχη γεύση

Μην κάνετε υπερβολές

Οι περισσότερες σούπες είναι απλές. Οι περίπλοκες σούπες μπορεί να προκαλέσουν μια σύγκρουση γεύσεων και να είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε να πετύχετε. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε ορισμένα συστατικά με μια πιο υγιεινή εναλλακτική.

Ανταλλάξτε τη βαριά κρέμα γάλακτος με το γάλα σόγιας για μια vegan εκδοχή χωρίς λακτόζη. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες ενώ χαρίζει μια ωραία γεύση στις σούπες. Τέλος χρησιμοποιήστε λάδι με μέτρο για να παγιδεύεστε τη γεύση του σκόρδου στη σούπα πατάτας σας ή να καραμελώσετε τα κρεμμύδια.

Σοτάρετε ή ψήστε πριν σιγοβράσετε

Το ψήσιμο των λαχανικών μπορεί να βοηθήσει να σφραγιστούν οι γεύσεις τους, ώστε να μην χαθούν στο τελικό προϊόν.

Επιλέξτε ζωμό αντί για νερό

Πολλοί χρησιμοποιούν νερό για να μαγειρέψουν μια σούπα, αλλά αν θέλετε να είναι ακόμα πιο νόστιμη δοκιμάστε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.

Χρησιμοποιείστε μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά είναι το απόλυτο εργαλείο και μπορούν να δώσουν μια έξτρα γεύση στη σούπα σας. Όμως διατηρήστε τα σε ελεγχόμενη ποσότητα, ειδικά στους ζωμούς, γιατί δεν θέλετε να υπερισχύουν του ίδιου του ζωμού .

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

  • Αποξηραμένος βασιλικός: σούπα ντομάτας , σούπα νουντλς κοτόπουλου

  • Καπνιστή πάπρικα: Σούπα με κόκκινη πιπεριά, σούπα λαχανικών, σούπα με ρεβίθια, σούπα φακές, σούπα μανιταριών

  • Άνηθος: Σούπα κουνουπιδιού

  • Αποξηραμένη ρίγανη: Σούπα ντομάτας, σούπα λαχανικών

  • Θυμάρι: σούπα κολοκυθιού, πατατόσουπα, φασολάδα

  • Δεντρολίβανο: Σούπα με νουντλ κοτόπουλου, μινεστρόνε, σούπα ντομάτας, φασολάδα, σούπα πατάτας

  • Φρέσκος βασιλικός: Σούπα με πελτέ ντομάτας

  • Αποξηραμένα κρεμμύδια: γαλλική σούπα κρεμμυδιού, σούπα μπρόκολου, σούπα μανιταριών, κολοκυθάκι βουτύρου

  • Κάρυ: μαγειρευτά με κάρυ, σούπα καρότου, σούπα πατάτας

Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τη σούπα σας πριν σερβιριστεί και απλά νιώθετε ότι κάτι της λείπει; Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο αλάτι, οξύ ή ζάχαρη. Το αλάτι μπορεί να είναι ένα απλό αλάτι kosher, ή ακόμα και φλούδα παρμεζάνας. Για μια πιο όξινη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πελτέ ντομάτας ή μια δόση ξινής κρέμα.

Jenny.Gr
unsplash

Χρησιμοποιείστε γαρνιτούρες

Έχετε λοιπόν μαγειρέψει τη σούπα, αλλά δεν έχετε τελειώσει ακόμα. Δοκιμάστε να ολοκληρώσετε το μπολ με μια γαρνιτούρα, για να την κάνετε τόσο εντυπωσιακή οπτικά όσο και να εξισορροπήσετε τυχόν υφές που λείπουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, συνδυάζοντας το μπολ της σούπας σας με μια γαρνιτούρα, μπορεί να βελτιώσει τις γεύσεις.

Μερικές από τις αγαπημένες μας γαρνιτούρες:

  • Θρυμματίζουμε πατατάκια για μια επιπλέον τραγανή γεύση στη σούπα με νουντλς κοτόπουλου.

  • Σκορδόψωμο για βούτηγμα

  • Κρουτόν με μυρωδικά ή μπαχαρικά.

Είτε επιλέξετε να προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά, λίγη επιπλέον πρωτεΐνη, είτε απλά να διατηρήσετε τη σούπα απλή, το σημαντικό είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, ενώ φτιάχνετε ένα όμορφο και χορταστικό γεύμα. Απολαύστε τις αγαπημένες σας σούπες. Εξάλλου, το φαγητό είναι απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.