COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η συνταγή για την τέλεια κρεμμυδόσουπα


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2023

Η συνταγή για την τέλεια κρεμμυδόσουπα
unsplash
Ένα ζεστό, ανακουφιστικό και ακαταμάχητο πιάτο.

Η κρεμμυδόσουπα είναι μια υπέροχη κλασική γαλλική και διάσημη σε όλο τον κόσμο σούπα, η οποία είναι αρκετά εύκολο να ετοιμαστεί με μερικά απλά υλικά: κρεμμύδια , ζωμός, βούτυρο και αλεύρι. Σερβίρεται με σπιτικό ψωμί και γραβιέρα αφού έχει ψηθεί στον φούρνο.

Για το τέλειο μαγείρεμα των κρεμμυδιών, είναι σημαντικό να τα μαγειρεύετε αργά, μέχρι να πάρουν ένα σχεδόν διάφανο χρώμα. Μόνο τότε θα προστεθεί ο ζωμός, έτσι το κρεμμύδι δεν θα τον απορροφήσει και δεν θα βράσει.

Η αρχική συνταγή της κρεμμυδόσουπας απαιτεί ζωμό κρέατος, αλλά εάν δε σας αρέσει ή θέλετε να φτιάξετε μια εντελώς χορτοφαγική εκδοχή αυτής της κρεμμυδόσουπας, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα ζωμού λαχανικών. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Jenny.Gr
unsplash

Υλικά

500 γραμμάρια λευκά κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

Φρέσκο ​​θυμάρι

500 ml ζεστό ζωμό κρέατος

Ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού βούτυρο

Σπιτικό ψωμί σε φέτες

50 γρ τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κρεμμυδόσουπα, ξεκινάμε κόβοντας τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι και βούτυρο για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν. Όταν γίνουν διάφανα, προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι. Θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά.

‘Ύστερα ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Όταν δεν νιώθουμε πια τη μυρωδιά του αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Στο τέλος αυτού του χρόνου, μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα πήλινο σκεύος που να μπαίνει στον φούρνο, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γοβιέρα. Βάζουμε τη σούπα στον φούρνοκαι μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με λίγο λάδι κατά βούληση, λίγα φύλλα θυμάρι και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.