COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νιόκι με βούτυρο και φασκόμηλο: Μια συνταγή που θα ξετρελάνει τους πάντες


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2023

Νιόκι με βούτυρο και φασκόμηλο: Μια συνταγή που θα ξετρελάνει τους πάντες
https://thinkmilkbesmart.eu
Τα νιόκι με βούτυρο και φασκόμηλο είναι μια πανεύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή. Γιατί ακόμα και στην κουζίνα πολλές φορές κερδίζει η απλότητα. Και αν η απλότητα συνδυάζεται με τη γεύση, σίγουρα δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα.

Λέγεται ότι τα νιόκι είναι η παλαιότερη μορφή ζυμαρικών που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος. Το να ανακατεύουμε αλεύρι και νερό για να φτιάξουμε μπαλάκια και να τα μαγειρέψουμε είναι μια πολύ απλή διαδικασία.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η λέξη "gnocco" έχει μεσαιωνική προέλευση και σημαίνει "κόμπος". Ο όρος υποδηλώνει κάθε ζύμη που είχε στρογγυλεμένο σχήμα.

Τα πρώτα γνωστά νιόκι έγιναν με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Μόνο μετά την ανακάλυψη της Αμερικής μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για νιόκι πατάτας. Η πατάτα ήταν στην πραγματικότητα άγνωστη στην Ευρώπη πριν από την εισαγωγή της από τη νέα ήπειρο.

Το έθιμο να τα καρυκεύονται με λιωμένο βούτυρο και τυρί, προσθέτοντας αρώματα όπως φασκόμηλο ή άλλα μπαχαρικά, χρονολογείται από τα τέλη του αιώνα. Τα νιόκι με βούτυρο και φασκόμηλο λοιπόν γεννήθηκαν προς τα τέλη του 19ου αιώνα.

Σήμερα μπορούμε να βρούμε νιόκι παρασκευασμένα με διάφορους τρόπους (με πατάτες ή ζυμαρικά με σιμιγδάλι). Εάν λοιπόν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε σπιτικά νιόκι μπορείτε να τα αγοράσετε έτοιμα και να φτιάξετε αυτή την εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή.

Jenny.Gr
https://thinkmilkbesmart.eu

Υλικά

500 γρ. Νιόκι

6 φύλλα φασκόμηλο

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Η προετοιμασία των νιόκι με φασκόμηλο και βούτυρο είναι πραγματικά πολύ εύκολη και γρήγορη. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει. Εν τω μεταξύ πλένουμε τα φύλλα φασκόμηλου και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Όσο περιμένουμε να βράσει το νερό, παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει προσθέτουμε το φασκόμηλο και το αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά. Μόλις τα φύλλα αρχίσουν να γίνονται τραγανά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε τα νιόκι και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα. Όταν βγουν στην επιφάνεια τα μαζεύουμε και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι με το βούτυρο και το φασκόμηλο. Ανάβουμε η φωτιά και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.