COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπρόκολο γεμιστό με μασκαρπόνε, ντοματίνια και κουκουνάρι


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2023

Μπρόκολο γεμιστό με μασκαρπόνε, ντοματίνια και κουκουνάρι
www.contemporaneofood.com
Σήμερα η συνταγή συγκλονίζει. Μη μείνετε στο ότι είναι μπρόκολο, γιατί δεν είναι ένα απλό μπρόκολο.

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο γιατί το μείγμα των υλικών του είναι πολύ νόστιμο, χορταστικό και σούπερ απολαυστικό: μπρόκολο γεμιστό με μασκαρπόνε, ντοματίνια και κουκουνάρι. Όπως πάντα, ορισμένα υλικά μπορούν να αλλάξουν και για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί αντί για μασκαρπόνε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως ζαμπόν και επιπλέον ξηρούς καρπούς.

Το γεμιστό μπρόκολο με μασκαρπόνε, ντοματίνια και κουκουνάρι είναι προφανώς όχι μόνο ένα σούπερ γευστικό πιάτο, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ένα χορτοφαγικό φαγητό. Ελπίζουμε να σας άρεσε η συνταγή μας σήμερα και να σας ενέπνευσε.

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Υλικά

1 μέτριο μπρόκολο

200 γρ μασκαρπόνε

5 φέτες τυρί τσένταρ

Κουκουνάρι για γεύση

Κάρυ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά ανάβουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα. Βράζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το περνάμε απαλά κάτω από κρύο νερό για να μπλοκάρει το χρώμα του. Ύστερα το στραγγίζουμε και πάλι πολύ καλά.

Σε ένα ζεστό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε ολόκληρο το μπρόκολο σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και το χαράσσουμε χωρίς να κάνουμε καθαρές τομές για να μην απλωθούν πολύ οι φέτες και να μην χαλάσει το πάνω μέρος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε κάρυ και λίγο λάδι. Ύστερα ανάμεσα στις τούφες βάζουμε τις φέτες τσένταρ, το μασκαρπόνε και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι, περισσότερο κάρυ, πιπέρι και λάδι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Το τυρί πρέπει να λιώσει αλλά όχι πολύ.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.