Για ορεκτικό της τελευταίας στιγμής αλλά με στυλ και υπέροχη γεύση, σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή, σφολιατίνες γεμιστές με σολομό. Στην πραγματικότητα, συνιστούμε πάντα να διατηρείτε ένα ρολό σφολιάτας στο ψυγείο, γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα έρθει για δείπνο, και ως καλοί οικοδεσπότες πρέπει να είστε έτοιμοι να προσθέσετε μια θέση στο τραπέζι και να ετοιμάσετε μερικά ορεκτικά χωρίς άγχος. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
120 γραμμάρια φιλέτα σολομού
1 κρόκο αυγού
180 γρ sour cream
Άνηθο
Λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 κομμάτι. Τοποθετούμε ένα φιλέτο σολομού πασπαλισμένο με άνηθο στο κέντρο κάθε σφολιάτας και στη συνέχεια τις κλείνουμε. Αλείφουμε τη ζύμη με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε τα ρολάκια στον φούρνο στους 200°C για 15-18 λεπτά.
Τέλος ανακατεύουμε τη sour cream με τριμμένο ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε μαζί με τον σολομό.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.