Η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μικρές σουπιές γιατί είναι πιο τρυφερές. Αν όμως χρησιμοποιήσετε τις μεγάλες σας προτείνουμε να τις σε ίσα κομμάτια για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Το μυστικό για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, εκτός από την επιλογή φρέσκων και ποιοτικών υλικών είναι να υπολογίζουμε καλά τους χρόνους μαγειρέματος. Η σάλτσα πρέπει να είναι γεμάτη, άρα όχι υγρή και δεν πρέπει να στεγνώσει ή να καεί, επομένως η θερμοκρασία μαγειρέματος πρέπει να είναι χαμηλή. Ας όμως δούμε βήμα βήμα τη συνταγή.
1 κιλό σουπιές μικρές (εναλλακτικά μεγάλες σουπιές κομμένες σε κομμάτια)
500 γρ. πελτέ ντομάτας
Μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πρώτα από όλα καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο, τα μάτια και τη σακούλα που περιέχει το μελάνι. Αν έχετε επιλέξει μικρές σουπιές τις αφήνετε ολόκληρες, αν έχετε επιλέξει τις μεγάλες μπορείτε να τις κόψετε σε λωρίδες.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να ροδίσουν για πρώτη φορά, αφαιρούμε την πιπεριά και προσθέτουμε με το λευκό κρασί. Σε αυτό το σημείο μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τον μισό από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, τον χρόνο που θα μαλακώσουν οι σουπιές.
ΤΡΙΚ: Στο τέλος του μαγειρέματος, η σάλτσα πρέπει να είναι γεμάτη και υγρή, αν οι σουπιές είναι μαλακές και η σάλτσα είναι ακόμα ρευστή, αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να πήξει λίγο ακόμα, ανεβάζοντας ελαφρά τη φωτιά. Αντίθετα, αν η σάλτσα αποδειχθεί πολύ γεμάτη, αραιώστε τη με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό.
Τέλος προσθέτουμε μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.