Μέσα σε λιγοστή ώρα και ακόμη λιγότερα υλικά στη διάθεσή σας, θα ετοιμάσετε μια αξέχαστη μακαρονάδα που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
360 γρ ζυμαρικά
200 γραμμάρια ρικότα
70 γρ καρύδια ήδη ξεφλουδισμένα
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι , πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αρχικά, χοντροκόβουμε τα καρύδια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λάδι. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα και λίγο βραστό νερό από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας για να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα και μετά προσθέτουμε σχεδόν όλα τα καρύδια (αφήστε στην άκρη λίγα κομμάτια για διακόσμηση).
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε γρήγορα στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό από το μαγείρεμα αν χρειάζεται και μετά αλατοπιπερώνουμε. Τα ζυμαρικά με ρικότα και καρύδια είναι έτοιμα, διακοσμούμε με λίγα κομμάτια καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.