COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη ομελέτα με αλεύρι ρεβιθιού (χωρίς αυγά)


JTeam

5 Μαρτίου 2023

Πεντανόστιμη ομελέτα με αλεύρι ρεβιθιού (χωρίς αυγά)
unsplash
Μία διαφορετική και νόστιμη ομελέτα, έτοιμη σε μόλις λίγα λεπτά

Στην Ιταλία το πιο διαδεδομένο junk food είναι η farinata. Μια ομελέτα ουσιαστικά με ρεβυθάλευρο. Οι παραλλαγές είναι πολλές και η φαντασία σε κάτι τέτοιες συνταγές μπορεί να μας οδηγήσει σε πολύ γευστικά μονοπάτια. Εμείς τη φτιάξαμε με πράσο και άλλα λαχανικά, αλλά εσείς μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

180 γρ αλεύρι ρεβιθιού

150 γρ παντζάρια

150 γρ σπανάκι

150 γρ μυρωδικά

2 πράσα

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.sgprogram.it

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το αλεύρι ρεβιθιού και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό για να πάρουμε ένα ημί-υγρό κουρκούτι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα σκεπασμένο με ένα πανί.

Σιγοβράζουμε τα λαχανικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και 2 κουταλιές της σούπας νερό.

Ανακατεύουμε το μίγμα που έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά. Η ομελέτα θα είναι έτοιμη όταν στην επιφάνεια έχει σχηματιστεί μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.