COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η αυθεντική συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα arrabbiata


JTeam

9 Μαρτίου 2023

Η αυθεντική συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα arrabbiata
unsplash
Η arrabbiata είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές σάλτσες της ιταλικής κουζίνας, αρκετά πικάντικη και κατάγεται από την περιοχή της Ρώμης. Φτιάχνεται με σκόρδο, ντομάτα και αποξηραμένη καυτερή πιπεριά

Στα ιταλικά arrabbiata σημαίνει «θυμωμένη», οπότε η σάλτσα αυτή προφανώς ονομάστηκε έτσι λόγω της καυτερής πιπεριάς που περιέχει. Όπως κάθε παραδοσιακή συνταγή, υπάρχουν μικρές παραλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αυτή που σας δίνουμε σήμερα είναι η αυθεντική συνταγή, η πιο κλασική εκδοχή. Το μυστικό για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα είναι να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα για λίγα λεπτά.

Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

320 γρ πέννες

400 γρ ντομάτες καθαρισμένες

2 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Φρέσκος ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα κόβουμε τις καθαρισμένες ντομάτες σε μικρούς και ίσους κύβους. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ξεφλουδισμένο σκόρδο με λάδι και τις αποξηραμένες για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις καθαρισμένες ντομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 15-20 λεπτά. Αν σας αρέσει λιγότερο πικάντικο, αφαιρέστε τις πιπεριές αφού βράσει. Θα πρέπει να πάρετε μια πηχτή και γυαλιστερή σάλτσα με πλήρες σώμα.

Τέλος, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο βραστό νερό και αλάτι πέντε λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας τα απευθείας στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό βρασμού, μέχρι να πάρουν μια σύσταση al dente. Η σάλτσα πρέπει να αναμιχθεί τέλεια με τις πένες. Τέλος προσθέτουμε άλλη μια χούφτα μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.