COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και καρύδια


JTeam

14 Μαρτίου 2023

Πανεύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και καρύδια
www.lacucinaitaliana.it, Riccardo Lettieri
Το σουφλέ είναι ένα τυπικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας και είναι πραγματικά πεντανόσιμο.

Το σουφλέ με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και καρύδια είναι ένα νόστιμο πιάτο, που ετοιμάζεται με απλά βήματα και υλικά, αλλά θέλει προσοχή στη φάση του μαγειρέματος. Αν θέλετε το σουφλέ να φουσκώσει, κάντε υπομονή και μην ανοίξετε ποτέ την πόρτα του φούρνου κατά το μαγείρεμα, γιατί θα ξεφουσκώσει αμέσως. Μπορεί να γίνει και γλυκό και αλμυρό όπως σε αυτή την εκδοχή με σπανάκι.

Υλικά

320 γρ. γάλα

220γρ. γκοργκοντζόλα

200 γρ. σπανάκι

100 γρ. καρύδια

60 γρ. αλεύρι

6 αυγά

Βούτυρο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά, ύστερα το στραγγίζουμε σε παγωμένο νερό, το στύβουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ: Λιώνουμε 60 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα. προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε το γάλα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέζεια χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το σπανάκι, τους κρόκους αυγών και τη γκοργκοντζόλα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια και τα ενσωματώνουμε απαλά, λίγα τη φορά, στο μείγμα, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε μικρά ταψάκια και κολλάμε στον πάτο και τις άκρες τα ψιλοκομμένα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα γαρνίροντας την επιφάνεια με τα υπόλοιπα καρύδια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.