COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά και ελαφριά ζυμαρικά με ρικότα και σπανάκι


JTeam

19 Μαρτίου 2023

Λαχταριστά και ελαφριά ζυμαρικά με ρικότα και σπανάκι
unsplash
Τα ζυμαρικά με ρικότα και σπανάκι είναι ένα πολύ γρήγορο πιάτο με λεπτή γεύση που αρέσει σε όλους.

Σήμερα μαγειρεύουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα με σπανάκι που θα την κάνουμε πολύ κρεμώδης προσθέτοντας τυρί ρικότα. Η ρικότα και το σπανάκι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός για τα ζυμαρικά, καθώς και για τη γέμιση αλμυρών πιτών αλλά και για τα σπιτικά ραβιόλι.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Τα ζυμαρικά με ρικότα και σπανάκι μπορούν να παρασκευαστούν με όλα τα σχήματα ζυμαρικών. Χρησιμοποιούμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο, προτιμώντας το κοντό, το οποίο προσφέρεται λίγο καλύτερα για να διατηρήσει αυτή την κρεμώδη σάλτσα. Μπορούμε να προσαρμόσουμε το πιάτο με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, να το συνδυάσουμε με μπέικον ή ζαμπόν σε κύβους για να προσθέσουμε περισσότερη γεύση. Επιπλέον, μπορούμε να γαρνίρουμε τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένα καρύδια ή φρυγανισμένο κουκουνάρι, που προσθέτουν μια τραγανή και νόστιμη νότα.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένο σπανάκι, το οποίο μαγειρεύεται πολύ εύκολα. Αν έχουμε φρέσκα, όμως, θα είναι ακόμα καλύτερα: Θα το πλύνουμε καλά στο τρεχούμενο νερό και θα το βάλουμε στο τηγάνι αφού το έχουμε στεγνώσει.

Το κόλπο για να δημιουργήσουμε μια νόστιμη κρεμώδη σάλτσα είναι η ρικότα μαζί με μια μια κουτάλα νερό από το μαγείρεμα των ζυμαρικών, έτσι θα λιώσει το τυρί και θα ανακατευτούν όλα τέλεια.

Ας ετοιμάσουμε μαζί αυτό το νόστιμο πρώτο πιάτο.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

320 γρ ζυμαρικά

400 γρ κατεψυγμένο σπανάκι

250 γρ ρικότα

½ ποτήρι νερό

1 σκελίδα σκόρδο

Τυρί τριμμένο

Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι και μισό ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις μαγειρευτεί το σπανάκι, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τη ρικότα στο τηγάνι με το σπανάκι. Για να λιώσει, ρίχνουμε μισή κουτάλα από το νερό βρασμού των ζυμαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό μαγειρέματος). Ολοκληρώνουμε με τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.