COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες ανοιξιάτικες πένες με λαχανικά


JTeam

27 Μαρτίου 2023

Πεντανόστιμες ανοιξιάτικες πένες με λαχανικά
www.fattoincasadabenedetta.it
Οι ανοιξιάτικες πένες είναι ένα νόστιμο και πολύχρωμο πιάτο ζυμαρικών με λαχανικά, όπως καρότα, αρακά, αγκινάρες και ντοματίνια.

Οι ανοιξιάτικες πένες είναι ένα νόστιμο και πολύχρωμο πρώτο πιάτο ζυμαρικών με λαχανικά. Για να το ετοιμάσουμε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε καρότα, αρακά και αγκινάρες και να τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με την προσθήκη φρέσκων ντοματίνων. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε πέννες ριγκάτη, αλλά οποιοδήποτε σχήμα κοντών ζυμαρικών είναι μια χαρά.

Υλικά

350 γρ πένες

1 καρότο

2 αγκινάρες

150 γρ αρακάς φρέσκος ​​ή κατεψυγμένος

20 ντοματίνια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τις πένες και τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το καρότο κομμένο σε κύβους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι, μια κουτάλα βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και τα αλατίζουμε ελεφρά.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά μαζί με τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, προσέχοντας ώστε τα ντοματίνια να παραμείνουν ζουμερά και τραγανά.

Πριν το σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω φρέκο ελαιόλαδο και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί ή ρικότα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.