COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζυμαρικά με κρέμα πατάτας και μύδια


JTeam

10 Απριλίου 2023

Ζυμαρικά με κρέμα πατάτας και μύδια
www.soniaperonaci.it
Το σημερινό πιάτο πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, γιατί σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Μας αρέσει να ανακατεύουμε τις γεύσεις και κάπως έτσι γεννήθηκε αυτό το πιάτο, το οποίο τελικά είναι πεντανόστιμο. Τα ζυμαρικά ντύνονται με την κρέμα πατάτας η οποία ταιριάζει απόλυτα με την αλμυρή γεύση από τα μύδια. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

Για τα μύδια

2 κιλά μύδια

60 ml ελαιόλαδο

1 πιπεριά τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο

140 ml λευκό κρασί

1 τούφα μαϊντανό

Για την κρέμα πατάτας

500 γρ πατάτες καθαρισμένες

300 ml νερό από τα μύδια

2 κλωνάρια θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

8 μύδια με το κέλυφος

1 κλωναράκι μαϊντανός

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια και μετά τα πλένουμε πολύ καλά για να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες στο κέλυφος ξύνοντάς τα με την πλάτη ενός μικρού μαχαιριού για να φύγουν τα άλατα.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μύδια μαζί με το λάδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τον μαϊντανό, τέλος προσθέτουμε το λευκό κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τελείως τα μύδια.

Μόλις ανοίξουν, διαχωρίζουμε το υγρό από τα μύδια φιλτράροντάς το με ένα σουρωτήρι για να συγκρατήσει τυχόν ακαθαρσίες ή κομμάτια από το κέλυφος. Βγάζουμε τα μύδια από τα κελυφη (κρατάτε 8 μύδια ανέπαφα για την τελική διακόσμηση του πιάτου) και τα κρατάμε στην άκρη.

Για την κρέμα πατάτας

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τα φύλλα θυμαριού. Ύστερα προσθέστε σιγά σιγλα το υγρό από τα μύδια για να δώσουμε γεύση και συνεχίσουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή, λεία και ομοιογενή κρέμα, την οποία κρατάμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και προσθέτουμε τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε βάζοντας στον πάτο λίγη κρέμα πατάτες, από πάνω τοποθετούμε τα ζυμαρικά και διακοσμούμε με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το κέλυφος και ένα κλωνάρι μαϊντανό.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.