Ακόμα κι όσοι τρώτε κρέας, εάν δοκιμάσετε αυτή τη χορτοφαγική μαγειρίτσα θα τη λατρέψετε και θα θελήσετε να την τρώτε και άλλες ημέρες του χρόνου…και γιατί όχι;
Υλικά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Pleurotus, Portobello)
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ρύζι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια βραστό νερό
2 κρόκοι αυγών
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι, το χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά 2 κουταλιές υγρό από τη σούπα. Το ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε στη σούπα. Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.