COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και ξηρούς καρπούς


JTeam

23 Απριλίου 2023

Ζουμερό ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και ξηρούς καρπούς
blog.giallozafferano.it
Το πιο λαχταριστό μαμαδίστικο φαγητό.

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και ξηρούς καρπούς. Η σημερινή συνταγή κατακτά τους πάντες για τη νοστιμιά της. Ας δούμε λοιπόν πώς να την ετοιμάσουμε.

Υλικά

600 γρ στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε φέτες )

200 γραμμάρια μπέικον σε φέτες

150 γρ γραβιέρα

60 γρ καρύδια

Ρίγανη

Πιπέρι, αλάτι

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
blog.giallozafferano.it

Εκτέλεση

Αρχικά, μαρινάρουμε το κοτόπουλο τουλάχιστον δύο ώρες πριν την προετοιμασία: Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε μαύρο πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι. Κάνουμε μασάζ στο κρέας με τα χέρια σας για να αρωματιστεί καλά, στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν το κρέας μαριναριστεί, προχωράμε στο σχηματισμό του ρολού: Παίρνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και απλώνουμε από πάνω τις φέτες μπέικον και στη συνέχεια τις φέτες κοτόπουλου, τις οποίες χτυπάμε με ένα σφυρί για να πλατύνουν και να μαλακώσει το κρέας.

Βάζουμε τα καρύδια στο μίξερ και τα χτυπάμε. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κοτόπουλου με τα καρύδια. Ύστερα προσθέτουμε το τυρί και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη, τυλίγουμε το κοτόπουλο με το μπέικον σαν ρόλο και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας κατά μήκος για να κρατηθεί το σχήμα κατά το μαγείρεμα.

Τοποθετούμε το ρολό κοτόπουλου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, γυρνώντας το μέχρι στη μέση του ψησίματος.

Θυμηθείτε να μην παραψήσετε για να μην στεγνώσει πολύ το στήθος κοτόπουλου. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το ρολό κοτόπουλου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε τον σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη.

Συμβουλές:

Αν θέλετε μια ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό κρέας, αντί για στήθος κοτόπουλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παϊδάκια, που έχουν λίγο πιο παχύ κρέας. Μπορείτε επίσης να ψήσετε το ρολό σε στατικό φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Μπορείτε να ετοιμάσετε το ρολό την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.