Ποιος λέει όχι σε ένα τέτοιο φαγητό; Κανείς. Αν υπάρχει ένα σπιτικό φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το μοσχαράκι. Και με αυτή τη συνταγή θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα το ετοιμάσουμε με μια σάλτσα από γάλα. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο.
Υλικά
1,5 κιλό σπάλα από μοσχάρι
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
4 φύλλα φασκόμηλου
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια βούτυρο
σκόρδο 1 σκελίδα σκόρδο
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας για να διατηρήσουμε το σχήμα του κατά το μαγείρεμα και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο κομμένο στη μέση και σοτάρουμε τα για λίγα λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν ξαναβράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε με το καπάκι για περίπου 1 ώρα.
Μόλις ψηθεί το κρέας το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Περνάμε τους χυμούς ψησίματος από μια σήτα (με μεγάλα δίχτυα) και στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό γάλακτος σε μια κατσαρόλα στη φωτιά για να πήξει. Κόβουμε το ψητό σε φέτες, τις απλώνουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γάλακτος.
Το μοσχαράκι με γάλα είναι έτοιμο.
Συμβουλές
- Να ζεστάνετε το γάλα πριν το προσθέσετε στο ψητό σας, διαφορετικά μπορεί να εμποδίσει το μαγείρεμα
- Το φιλτράρισμα της σάλτσας σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο.
- Το μοσχαράκια με γάλα μπορεί να διατηρηθεί για μερικές μέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.