COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια ζυμαρικά με γαυροκεφτέδες


JTeam

18 Μαΐου 2023

Τέλεια ζυμαρικά με γαυροκεφτέδες
www.soniaperonaci.it
Όλοι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους έχουν γοητευτεί από το κλασσικό κινούμενο σχέδιο «Η λαίδη και ο αλήτης» και έχουν ονειρευτεί ένα πιάτο μακαρόνια με κεφτεδάκια. Σήμερα όμως αποφασίσαμε να δώσουμε μια πιο μεσογειακή πινελιά και να αντικαταστήσουμε το κρέας με ψάρι και συγκεκριμένα με γαύρο.

Λατρεύουμε τον γαύρο και μας αρέσει πολύ να τον μαγειρεύουμε, λόγω της εξαιρετικής ευελιξίας του και του κόστους του που τον κάνει κατάλληλο για όλους. Και επίσης γιατί μας βοηθά να φτιάξουμε υγιεινές και πεντανόστιμες συνταγές, που λατρεύουν όλοι. Είστε έτοιμοι να έρθετε στην κουζίνα μαζί μας και να ετοιμάσουμε ζυμαρικά με γαυροκεφτέδες;

Υλικά

Για ζυμαρικά

320 γραμμάρια ζυμαρικά

Για τα κεφτεδάκια

250 γρ. φρέσκος γαύρος

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό

30 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο

20 γρ. κουκουνάρι

3 τούφες μαϊντανός

5 φύλλα βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδου

150 γρ. αλεύρι

2 l φυστικέλαιο

Για τη σάλτσα

600 γρ. χυμό ντομάτας

50 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

4 φιλέτα γαύρου σε λάδι

½ κόκκινη πιπεριά

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

Χτυπάμε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ τον καθαρισμένο γαύρο μαζί με τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ξεφλουδισμένο σκόρδο, το τριμμένο τυρί πεκορίνο και τη φρυγανιά κομμένη σε κύβους, μέχρι το μίγμα να γίνει χοντρό αλλά ομοιογενές.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το αλεύρι, και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε λίγα τη φορά στο φυστικέλαιο μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Για τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά χωρίς τους σπόρους και τον γαύρο σε λάδι, σε χαμηλή φωτιά. Όταν διαλυθεί ο γαύρος και ροδίσουν όλα καλά, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις πήξει η σάλτσα, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καφεδάκια. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε απλά, ρίχνουμε λίγα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε τα ζυμαρικά γαυροκεφτέδες.

Καλή απόλαυση.

Υ.Γ. Μόλις προετοιμαστούν, τα ζυμαρικά σας πρέπει να σερβίρονται και να τα απολαμβάνετε αμέσως. Ωστόσο, αν σας περισσέψει λίγο σάλτσα, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μερικές μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες σε καλά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.