Τα αλμυρά στρούντελ είναι μια γρήγορη εκδοχή πίτας, που σας βγάζουν από τη σκέψη για το τι θα ετοιμάσετε για μεσημεριανό ή βραδινό ή ακόμα και για πρωϊνό. Αλλά αποτελούν επίσης και το ιδανικό κέρασμα που μπορείτε να κάνετε για φίλους.
Ας δούμε μαζί τη συνταγή για αυτό το υπέροχο αλμυρό στρούντελ με ζαμπόν και μανιτάρια
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ αλεύρι, 00
120 ml νερό
20 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ψιλό
Για γεύση ξερό θυμάρι, προαιρετικά
Για τη γέμιση
200 γρ. ζαμπόν
150 γρ. μοτσαρέλα
250 γρ. μανιτάρια Champignon
1 σκελίδα σκόρδο
Ελιές για γεύση
Για την επιφάνεια
1 αυγό
Σουσάμι για γεύση
Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι, το ξερό θυμάρι και το αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό. Στη συνέχει πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, την υλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά από αυτό το διάστημα ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη, κόβουμε τις άκρες και σχηματίζουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο.
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια. Ύστερα βάζουμε στην επιφάνεια της ζύμης τις φέτες ζαμπόν, το τυρί κομμένο σε κύβους, τις ελιές και τα μανιτάρια με το σκόρδο. Διπλώνουμε και ρολάρουμε το στρούντελ, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
Μεταφέρετε το στρούντελ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια κάνουμε ελαφρές τομές με ένα μαχαίρι στην επιφάνεια, έτσι ώστε να μπορεί να φύγει ο ατμός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ωραία η επιφάνεια και να ροδίσει.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.