Το καλοκαίρι, όπως ξέρουμε, επιβάλλει πολύχρωμα και νόστιμα πιάτα που ευχαριστούν τα βλέμματα και είναι φρέσκα, αλλά και νόστιμα ταυτόχρονα. Για το λόγο αυτό σήμερα ετοιμάζουμε μια λαχταριστή αλμυρή τάρτα μοτσαρέλα και λαχανικά.
Για τη βάση
3 μέτρια αυγά
120 γρ αλεύρι
8 γρ μπέικιν πάουντερ για αλμυρές πίτες
50 γρ γάλα
60 γρ σπορέλαιο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Για τη γέμιση
100 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. ντοματίνια
2 κλωναράκια μαντζουράνα
6-7 φύλλα βασιλικού
2 κλωνάρια θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Για διακόσμηση
Φύλλα μαντζουράνας για γεύση
Κολοκυθάκια κατά βούληση
Χτυπάμε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στα αυγά. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια στη μέση, προσθέτουμε λίγο λάδι, μαντζουράνα, βασιλικό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σε αυτό το σημείο, τακτοποιούμε τα ντοματίνια στην εξωτερική άκρη της τάρτας και τις φέτες μοτσαρέλα γύρω-γύρω. Τέλος διακοσμούμε με τα φύλλα μαντζουράνας κατά βούληση κα τις λεπτές φέτες κολοκυθιού, διπλώνοντάς τα σαν τριαντάφυλλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.