COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο νόστιμες πέννες με "κεφτεδάκια" σολομού και βότκα


JTeam

9 Ιουνίου 2023

Οι πιο νόστιμες πέννες με "κεφτεδάκια" σολομού και βότκα
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri
Ένα αρωματικό πιάτο με πένες, σολομό, βότκα και κρέμα γάλακτος.

Τα αγαπάμε τα μακαρόνια, αλλά όταν αυτά συνδυάζονται και με νόστιμες σάλτσες, δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα. Σήμερα ετοιμάζουμε μια εξαιρετική συνταγές: Πένες με σολωμό και βότκα. Ας δούμε τα υλικά και φύγαμε να μαγειρέψουμε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Υλικά

400 γρ. κίτρινα ντοματίνια

320 γρ. πέννες

200 γρ. καπνιστός σολομός

100 γρ. φρέσκια κρέμα γάλκατος

100 γρ γιαούρτι

1 λάιμ

Βότκα

Ελαιόλαδο

Σχοινόπρασο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Riccardo Lettieri

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τον καπνιστό σολομό και τον μαρινάρουμε για 30 λεπτά με 4 κουταλιές της σούπας βότκα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Στη συέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα του σολομού.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό που βράζει, στραγγίζοντάς τις 1-2 λεπτά πριν από τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία. Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και σοτάρουμε 300 γραμμάρια από αυτά σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι για 3 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε παίρνοντας μια σάλτσα.

Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε με 1 κουταλιά της σούπας βότκα και μια πρέζα αλάτι για 30 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά πρώτα με το γιαούρτι, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω και μετά με τη μισή σάλτσα ντομάτας, παίρνοντας μια κρέμα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κρέμα και συμπληρώνουμε με τους κεφτέδες σολομού, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τα μαριναρισμένα ντοματίνια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.