Το γκασπάτσο προέρχεται από την Ανδαλουσία και είναι μια σούπα με ωμά λαχανικά την οποία έπιναν οι αγρότες στα χωράφια για να δροσιστούν και να φάνε κάτι ελαφρύ ενώ δουλεύανε. Είναι συνήθως κόκκινη λόγω της παρουσίας της ντομάτας, σήμερα όμως τη φτιάχνουμε πράσινη με αγγούρι , σπανάκι , αβοκάντο , πράσινη πιπεριά , φρέσκα κρεμμυδάκια , αρωματικά βότανα και με την προσθήκη παγοκύβων, για να τονίσουμε το δροσιστικό αποτέλεσμα.
250 γρ αγγούρι αποφλοιωμένο
125 γρ φρέσκο σπανάκι
125 γρ γιαούρτι
50 γρ πράσινη πιπεριά
1 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικό
1 ματσάκι δυόσμο
1 αβοκάντο
1 λεμόνι
Πάγος
Ελαιόλαδο
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα λαχανικά, το αβοκάντο, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το γιαούρτι με τον χυμό από 1/2 λεμόνι μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτό ή αν σας αρέσει πιο αραιό, προσθέστε μερικά παγάκια και ανακατέψτε ξανά.
Για να φτιάξουμε παγάκια με μυρωδικά βάζουμε τα φύλλα αρωματικών βοτάνων σε φόρμες πάγου, γεμίζουμε με νερό και παγώνουμε στην κατάψυξη. Και σερβίρουμε μαζί με τη σούπα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.