COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με ρικότα


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με ρικότα
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Valentina Sommariva
Τα κολοκυθάκια γεμιστά με ρικότα είναι το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού.

Σήμερα φτιάχνουμε τα γεμιστά κολοκυθάκι όχι με αυγολέμονο, αλλά με ρικότα και γίνονται πραγματικά πεντανόστιμα. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μαζί μας τη συνταγή.

Υλικά

300 γρ. ρικότα

4 στρογγυλά κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι

1 αυγό

40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Μέντα

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Valentina Sommariva

Εκτέλεση

Κόβουμε το καπάκι των κολοκυθιών, με το κοτσάνι και αφαιρούμε τον πολτό, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό γύρω γύρω και στον πάτο.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Επίσης, ψιλοκόβουμε τον πολτό των κολοκυθιών με ένα μαχαίρι και τον σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και με λάδι σε ένα τηγάνι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει όλο το νερό των λαχανικών.

Στη συνέχει σε ένα μπολ νακατεύουμε τη ρικότα με ένα κλωνάρι ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, το αυγό, 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε επίσης τον πολτό των κολοκυθιών και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια μέσα και τα γεμίζουμε με το μείγμα της ρικότα. Τα πασπαλίζουμε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνουμε στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου μαζί με τα καπάκια, τα οποία θα τα βγάλουμε μετά από περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια κλείνοντάς τα με το καπάκι τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.