Σήμερα στη μπρουσκέτα συνδυάσαμε το ροκφόρ με τις φράουλες. Η τέλεια σύνθεση μεταξύ της χαρακτηριστικής γεύσης του γνωστού γαλλικού τυριού και της αρωματικής νότας της φράουλας. Όλα σε μια απλή μπρουσκέτα.
400 γρ. φράουλες
200 γρ. ροκφόρ
4 φέτες ψωμί
Ελαιόλαδο
Ρόκα
Βαλσάμικο ξύδι
50 γρ. βούτυρο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις φρυγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Κόβουμε τις φράουλες εν μέρει σε κύβους, εν μέρει σε φέτες: μπορείτε έτσι να καλύψετε εύκολα την επιφάνεια των φετών με τους κύβους και να διατηρήσετε τη συνοχή με τους κύβους. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε το τυρί πάνω τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και από πάνω απλώνουμε τις φράουλες. Συμπληρώστε με φύλλα ρόκας, πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας καλό βαλσάμικο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.