COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μεξικάνικα quesadillas με κοτόπουλο και τυρί


JTeam

23 Ιουνίου 2023

Μεξικάνικα quesadillas με κοτόπουλο και τυρί
pexels
Φτιάχνουμε το παραδοσιακό πιάτο του Μεξικού και δεν θέλουμε να τελειώσει.

Τα quesadillas είναι ένα τυπικό street food της μεξικάνικης κουζίνας, το οποίο φτιάχνεται με τις παραδοσιακές τορτίγιες (που γίνονται με ζύμη με βάση το λευκό καλαμποκάλευρο) γεμιστές με καλαμπόκι, με τυρί (queso στα ισπανικά), κρέας και διάφορα λαχανικά ή μόνο λαχανικά. Είναι ένα μεξικάνικο σνακ που μπορεί να το φτιάξει κανείς εύκολα όποτε θέλει να φάει κάτι στα γρήγορα.

Υλικά

Για τις τορτίγιες

250 γρ. λευκό καλαμποκάλευρο

290 γρ. νερό

0,5 κ. γλυκού αλάτι

0,5 κ.σ σπορέλαιο

Για τη γέμιση

200 γρ. Τυρί τσένταρ (ή παρόμοιο)

400 γρ. στήθος κοτόπουλου

450 γρ. κόκκινες και κίτρινες πιπεριές

Πάπρικα

70 γρ. προμαγειρεμένο καλαμπόκι

Ελαιόλαδο

10 γρ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Για γουακαμόλε

400 γρ. αβοκάντο

10 γρ. κρεμμύδι

80 γρ. ντομάτες

Χυμός από ένα λάι,

1 καυτή πιπερίτσα

Ελαιόλαδο

20 γρ. αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it/quesadillas/

Εκτέλεση

Για τις τορτίγιες

Για να φτιάξουμε τις τορτίγιες βάζουμε το καλαμποκάλευρο στο μπολ του πλανητικού μίξερ και ξεκινάμε να ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό ανακατεμένο με το λάδι και στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά μεταφέρουμε το μείγμα στην επιφάνεια εργασίας, πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη βάρους περίπου 135 γρ. και φτιάχνουμε δίσκους με διάμετρο 26 cm. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και όταν είναι ζεστό, τοποθετούμε τις τορτίγιες μία-μία και τις ψήνουμε για ενάμιση λεπτό το πολύ από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν.

Προχωράμε με αυτόν τον τρόπο για όλες τις τορτίγιες και τις στοιβάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα για να διατηρηθούν ζεστές και απαλές.

Για τη γέμιση

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τα εσωτερικά λευκά νημάτια, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ψήνουμε στη σχάρα για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τις κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες πάχους 1 εκ., το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, τον φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.

Μετά από αυτό το διάστημα, βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για περίπου δέκα λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές και το καλαμπόκι, ανακατεύουμε όλα μαζί, αφήνουμε να αρωματιστούν όλα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το γουακαμόλε

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό κουκούτσι, στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά χωρίς τα κουκούτσια και τα προσθέτουμε όλα στη σάρκα του αβοκάντο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση

Σε κάθε τορτίγια βάζουμε 50 γρ τριμμένο τσένταρ, 125-130 γρ γέμιση που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Στη συνέχεια διπλώνουμε κάθε τορτίγια στη μέση για να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο. Τις αφήνουμε να ζεσταθούν στον φούρνο για λίγα λεπτά, ώστε να λιώσει το τυρί, μετά τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με το γουακαμόλε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.