COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τραγανό τόφου με φασκόμηλο και αμύγδαλα


JTeam

24 Ιουνίου 2023

Τραγανό τόφου με φασκόμηλο και αμύγδαλα
https://essenzavegetale.com
Αυτή η συνταγή είναι ένας απλός και νόστιμος τρόπος για να ενισχύσετε τη γεύση του τόφου.

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να ενισχύσουμε το τόφου, γιατί ας το παραδεχτούμε, το χρειάζεται πραγματικ. Όμως αυτό που χαρακτηρίζει το τόφου είναι η ικανότητά του να απορροφά τα συστατικά με τα οποία συνδυάζεται. Με μερικά μικρά κόλπα μπορείτε να ετοιμάσετε πραγματικά νόστιμα πιάτα, όπως αυτό τραγανό τόφου με φασκόμηλο και αμύγδαλα.

Υλικά

25 γρ. διατροφική μαγιά

40 γρ. καλαμποκάλευρο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

10 γρ. φρέσκο ​​φασκόμηλο

35 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
https://essenzavegetale.com

Εκτέλεση

Πρώτα κόβουμε το τόφου σε ωραίες μεγάλες φέτες (3 συνολικά ανά τεμάχιο). Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μικρότερες φέτες κόβοντας το τόφου από την πιο λεπτή πλευρά. Μόλις το κόψουμε, το τοποθετούμε τις φέτες ανάμεσα σε δύο φύλλα απορροφητικού χαρτιού, ενδεχομένως ώστε να χάσουν όλο το περιττό νερό. Αφήστε τις έτσι για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μίγμα για το παναρίσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη διατροφική μαγιά, τα αμύγδαλα και το φασκόμηλο και τα δύο ψιλοκομμένα, το καλαμποκάλευρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με μια πρέζα αλάτι.

Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τις φέτες τόφου, τις βουτάμε στο λάδι και τις περνάμε αμέσως στο μίγμα με τα αμύγδαλα και το φασκόμηλο. Πιέζουμε καλά τις φέτες ώστε να απορροφήσουμε ομοιόμορφα τα υλικά. Ύστερα στρώνουμε σταδιακά τις φέτες τόφου σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Προσθέτουμε λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τόφου. Στα μισά του μαγειρέματος, σας προτείνουμε να γυρίσετε το τόφου για να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με λαχανικά εποχής.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.