COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπιτική κρέμα φέτας έτοιμη στο λεπτό


JTeam

1 Ιουλίου 2023

Σπιτική κρέμα φέτας έτοιμη στο λεπτό
www.contemporaneofood.com
Σπιτική κρέμα φέτας με λίγα υλικά και άπειρη νοστιμιά

Η κρέμα φέτας είναι τέλεια σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις: Μπορεί να θεωρηθεί ένα γρήγορο καλοκαιρινό γεύμα συνοδευόμενο από ωμά λαχανικά, μπορεί να είναι ένα νόστιμο ορεκτικό συνοδευόμενο από κρουτόν, τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνοδέψει τις σαλάτες τα κρεατικά και τα σάντουιτς.

Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή την κρέμα φέτας στην «πιο παραδοσιακή» εκδοχή της, την τυροκαυτερή, όπου απλά χρησιμοποιείτε φέτα, γιαούρτι και μεγάλες ποσότητες πιπεριάς τσίλι. Το τσίλι που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι φρέσκο, αλλά αν δεν έχετε διαθέσιμο, να ξέρετε ότι και αυτό σε σκόνη είναι μια χαρά.

Πρακτικές συμβουλές για να φτιάξετε την κρέμα φέτας χωρίς λάθη

  • Ανακατέψτε τη φέτα με γιαούρτι ή με τυρί που απλώνεται

  • Χρησιμοποιήστε το αγγούρι αφού το ξεφλουδίσετε: πρέπει να είναι μέτριο σε μέγεθος, καλύτερα, όχι πολύ μεγάλο, για να είναι λιγότερο νερουλό

  • Κατά τη γνώμη μας τα άλλα υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά βούληση: όσον αφορά το μέλι δεν χρειάζεται πολύ, αλλά αν ρίξετε μεγάλη ποσότητα μπορείτε να το ισορροπήσετε με το τσίλι φρέσκο ​​ή ξηρό ή να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο δυόσμο σε αυτή την περίπτωση... ο καθένας μπορεί να διαλέξει το αγαπημένο του

Μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα την έκδοσή μας και μετά να την τροποποιήσετε αργότερα.

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Υλικά

160 γρ. φέτα

40 γρ. γιαούρτι ή εναλλακτικά 50 γρ. τυρί που απλώνεται

80 γρ. αγγούρι (μερικές φορές χρησιμοποιούμε και 100 γρ.)

Ένα μικρό κομμάτι κόκκινο κρεμμύδι (ανάλογα με τη γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο)

1 κουταλιά μέλι

Ξηρή μέντα για γεύση (χρησιμοποιούμε αρκετή)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με το μίξερ τη φέτα μαζί το γιαούρτι (ή το άλλο τυρί) και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια πηχτή και ομοιογενή κρέμα. Σερβίρουμε με λαχανικά ή φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να τη συνδύασετε τη με κάποιο φαγητό που σας αρέσει.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.